Claus per a Història d'Espanya

Claus per millorar als vostres exàmens d'Història d'Espanya de Selectivitat EvAU / EBAU / PAU o PCE - Centre d'Estudis Luis Vives

Claus per a Història d'Espanya

Hola, #Vivers! L'assignatura d'Història d'Espanya és una de les que més els costa costar estudiar als alumnes dels nostres cursos de preparació de selectivitat. És una assignatura principalment teòrica, en què hi ha gran quantitat de dates i dades per memoritzar. Però per ajudar-vos en la preparació dels exàmens, ja siguin de Selectivitat EvAU/EBAU/PAU o PCE UNED, avui us portem un vídeo on el nostre professor d'Història d'Espanya, Ángel, ens mostra les 7 claus per a un correcte aprenentatge de assignatura.

Les 7 claus per preparar els exempts d'Història d'Espanya de Selectivitat EvAU/EBAU/PAU o PCE UNED

1. Comprensió lectora

Història d'Espanya és una assignatura fonamentalment teòrica i, per tant, té molta lectura. A l'hora de llegir els temes, el més important és comprendre el procés i els fets que tenen lloc. Cal pensar en l'assignatura com una pel·lícula, en què veurem una sèrie de personatges que s'entrellacen amb uns fets. Això ens en facilitarà la comprensió quan l'anem llegint i així evitarem caure en la memorització de la matèria sense entendre que ens ha volgut explicar.

2. Esquematització

Com que l'assignatura d'Història és molt extensa, per poder concretar en els conceptes i aclarir-nos nosaltres mateixos és convenient recórrer a l'esquematització, és a dir, realitzar esquemes de cada apartat per ajudar-nos a sintetitzar el contingut. Aquest esquema el podem tenir al cap fins i tot quan fem l'examen i així portar un ordre en el desenvolupament de la pregunta.

3. estructura interna

Els temes del segle XIX i segle XX tenen una estructura interna, és a dir, tots aquests temes compten amb una introducció o preàmbul que ens situa a l'acció, vénen seguits per les causes dels fets, després el procés en si (normalment són processos polítics que canviaran el curs dels esdeveniments) i finalment unes conseqüències (aquestes vénen unides a un grup polític opositor al procés que ha passat). Si tenim això en compte adquirim una visió global dels esdeveniments i temes, ja que es repeteixen en tots.

4. Eliminar la nostra opinió

És inevitable a Història fer judicis polítics del que va passar en el passat i fins i tot posicionar-nos en un bàndol. Això és una cosa que sempre cal eliminar dels nostres exàmens. No cal fer judicis de valor o fer la nostra impressió política, ja que la Història ha de ser analitzada amb objectivitat. A més, pot ser que la persona que llegeixi el nostre examen no comparteixi la nostra opinió i no li agradi el que llegeixi. Així que la nostra opinió és només nostra i entendre que un examen no és un moment de debat ni confrontació.

5. Conceptes bàsics  

Els continguts per preparar l'examen d'Història d'Evau, com les altres, tenen una sèrie de conceptes bàsics i tecnicismes que cal fer servir per desenvolupar un llenguatge apropiat de la matèria. No són gaires ia més es repeteixen, però cal tenir-los molt clars per no confondre'ls, perquè en converses fora de l'àmbit històric que poden escoltar, però no tenen el mateix significat o fins i tot no s'estan fent servir adequadament, com ara: Liberalisme o Antic Règim.

6. Memoritzar

A la primera clau comentava que no cal memoritzar l'assignatura i “deixar anar” allò que s'ha llegit com un autòmat, aquest és un mal hàbit d'estudi. Primer sempre és entendre/comprendre el que llegim, però a continuació, no els hem d'aprendre i per això cal “memoritzar-ho” per després plasmar-ho. Però cal tenir en compte que aquí el terme memoritzar no és una finalitat, sinó una eina.

7. Ús d'eixos cronològics

A Història hi ha multitud de dates que situen els esdeveniments. NO cal aprendre's totes les dates, no calen totes, però són importants per ordenar els conceptes. Per això el millor és fer uns eixos cronològics a casa amb les idees bàsiques i així podem veure la successió dels fets i idees. Ens ajudaran molt per situar-nos i poder elaborar després el nostre esquema.

Esperem que us pugueu treure el màxim profit a l'hora de preparar els vostres exàmens d'Història d'Espanya de Selectivitat EvAU, EBAU o PCE UNEDasiss. Si voleu practicar amb exàmens reals, visiteu la nostra pàgina de models d'examen, i si voleu estar al corrent de les últimes novetats sobre la nostra escola i les activitats que realitzem, visiteu el nostre perfil de insta.

Administrador

Digues-nos què penses

Si us plau enter comment.
Si us plau, introdueixi el seu nom.
Si us plau, ingressi el seu correu electrònic.
Si us plau, introdueixi una adreça vàlida de correu electrònic.