🧲Física PCE UNEDasiss | Com serà lexamen i 5 consells.

Consells per a l'examen de Física PCE UNEDasiss 2023 - Centre d'Estudis Luis Vives

🧲Física PCE UNEDasiss | Com serà lexamen i 5 consells.

Sabies que en els darrers anys, entre els que van aconseguir aprovar la matèria de Física de les PCE UNEDasiss, la nota mitjana va ser superior al 7,5? Si vols accedir a una enginyeria, a arquitectura o altres carreres de ciències és possible que hagis de presentar-te a l'examen de Física a les PCE UNEDasiss 2024. T'expliquem com és l'examen, i si llegeixes fins al final et donarem cinc consells importants per millorar els teus resultats.

Com serà l'examen de PCE de 2024 de Física PCE UNEDasiss

A l'examen de PCE UNEDasiss de Física de 2024, tant a la convocatòria de juny com a la de setembre, trobaràs:

  • La primera part de l'examen serà de preguntes tancades tipus test i el seu valor total de 5 punts. El tipus test es compon de 15 preguntes de les quals cal respondre'n 10 com a màxim. En cas de respondre més de 10 preguntes només es consideraran les 10 primeres respostes. Cada pregunta correcta suma 0,5 punts, cada resposta incorrecta en resta 0,15 punts i tota pregunta en blanc ni suma ni resta. 
  • L'altra part serà de preguntes obertes en forma de problemes i valdrà també 5 punts. En aquesta part es donen 4 problemes, dels quals se n'han de triar 2. Cada problema val 2,5 punts. Tots els apartats de cada problema tenen el mateix valor.

Per obtenir la totalitat de la puntuació a la part de desenvolupament el resultat no només ha de ser el correcte, sinó que a més cada pregunta ha d'estar justificada i raonada (també amb paraules).

Al Centre d'Estudis Luis Vives, sempre recomanem als nostres alumnes que practiquin amb exàmens reals d'altres anys. Per a ells, disposem de gran quantitat de models d'examen, així com exàmens resolts, que podràs trobar tant a la nostra pàgina web com al nostre canal de YouTube.

Cinc consells per millorar els resultats a l'examen de Física

La Física tracta de descriure la realitat de manera quantitativa, és a dir, a través de models matemàtics. Per això, com més millor sigui el teu nivell de Matemàtiques, més senzill podrà ser el teu aprenentatge de Física. Tot i això, les Matemàtiques no ho són tot, sinó que també hi ha una sèrie de conceptes darrere que cal entendre. I hi ha vegades que entenent aquests conceptes es pot consolidar millor les Matemàtiques que hi ha darrere. Per això, aquests consells són vàlids tinguis el nivell que tinguis 🙂

A continuació et deixem els 5 punts clau que creiem que et poden ajudar a preparar el teu examen d'accés a la universitat de Física PCE UNEDasiss el 2024, encara que també són vàlids per a altres exàmens de Selectivitat: EvAU | EBAU, més grans de 25, i fins i tot accés a cicles formatius de grau superior. Si et presentaràs a l'Evau, et recomanem aquest article del nostre centre col·laborador, Acadèmia Bravosol, on t'expliquen com serà l'examen de Física i els errors que has d'evitar cometre-hi.

  1. Practica amb la calculadora que has de portar a l'examen. Pot semblar obvi però dominar el teu material de treball és fonamental. Hi ha molts errors que poden venir de no haver escrit adequadament la notació científica, d'errors als nivells de parèntesis o de confusions amb els radians i els graus. A més, si coneixes les teves eines de treball aniràs més ràpid!
  1. Fes els exercicis sempre a net. És a dir, resol els exercicis que facis per practicar com ho faries en un examen. Ben ordenats, llegibles i bonics. Al principi trigaràs més, però a mesura que t'hagis acostumat et sortirà amb naturalitat. I qui et corregeixi voldrà donar-te més nota si li fas la vida més fàcil 😉
  1. Explica les idees com si tu estiguessis ensenyant a qui et llegeix. Explicar els desenvolupaments t'ajuda a connectar les idees físiques molt millor. A més, els exercicis es podran seguir amb més facilitat i demostraràs que en saps molt.
  1. Aclareix algebraicament i després substitueix les dades. És a dir, primer aclareix la magnitud que vols calcular de l'equació en comptes de substituir les dades i després buidar. Per exemple, si l'exercici et demana calcular a quina distància has de situar dues càrregues perquè sentin una força determinada, primer aclarim la distància de la llei de Coulomb i després substituirem les dades de les càrregues i la força. Molts errors poden venir de fer malament un càlcul intermedi, mentre que així només cal introduir una vegada les dades a la calculadora.
  1. Pregunta't si tenen sentit físic els teus resultats.  Podeu detectar un error en un exercici per un resultat que no té sentit. Per exemple, si estàs calculant una velocitat, pots saber que aquest resultat està malament si et queda més gran que la velocitat de la llum. I així amb distàncies, temperatures, energies,…

No desesperis, estreny les dents i fes un darrer esforç.💪

Administrador

Digues-nos què penses

Si us plau enter comment.
Si us plau, introdueixi el seu nom.
Si us plau, ingressi el seu correu electrònic.
Si us plau, introdueixi una adreça vàlida de correu electrònic.